7 redenen om wel te ontbijten

Welke soorten incontinentie (urineverlies) heb je?
13 september 2013

Het ontbijt is het ideale moment om gezonde voedingsstoffen op te nemen ten behoeve van herstel en opbouw en tevens af te vallen.

Toch slaan heel veel moeders deze eerste maaltijd van de dag over door tijdnood of geen eetlust. Voor wie nog twijfelt over de voordelen van een ontbijt, zetten wij ze even op een rij.

Wie ontbijt…

… is slanker
Studie’s tonen aan dat vrouwen die het ontbijt overslaan zo’n 4,5 keer meer kans hebben op overgewicht dan wie ‘s morgens wel de tijd neemt om iets te eten.

… is gezonder
Wie ontbijt heeft een gezonder bloedsuikergehalte en een stabielere bloedsuikerspiegel. Dit zorgt ervoor dat je minder honger hebt (naar ongezonde dingen) in de loop van de dag en voorkomt uitputtingsverschijnselen.

… heeft meer energie
Als je ontbijt veel vezels en koolhydraten bevat zul je volgens een studie in het ‘International Journal of Food Sciences and Nutrition’ meer energie hebben. Een stevig ontbijt zorgt dus voor minder slaperige momenten overdag.

… heeft een beter cholesterolgehalte
Een onderzoek in ‘American Journal of Clinical Nutrition’ heeft uitgewezen dat mensen die het ontbijt overslaan meer kans hebben op een slecht cholesterolgehalte. Ze zouden ook zo’n 100 calorieën meer naar binnen spelen dan wie wel ontbijt.

… heeft een beter geheugen
Volgens een studie in ‘Journal of Adolescent Health’ geeft energierijk voedsel aan het begin van de dag je kortetermijn geheugen een boost. Toch mogen we nooit overdrijven, want wie te veel calorieën binnen krijgt kan zich dan weer minder goed concentreren.

… neemt meer voedingsstoffen op
Niet ontbijten zorgt ervoor dat je meer vet en minder voedingsstoffen opneemt in de loop van de dag. Volgens een studie in 2011 in het tijdschrift ‘Nutrition Research and Practice’ neemt wie trouw ontbijt, meer calcium, kalium en vezels op.

Kortom; alle reden om bewust te kiezen voor ontbijt
Tip; als dat s’morgens slecht lukt, plan dan op een rustig moment een weekmenu!

Nu een korte video met de voordelen van goede bewuste voeding na de bevalling wat betreft energie en afvallen.
De video is gemaakt door Veronique Hundscheid en Irene Lelieveld. Zij schreven het boek ‘Een gezonde eter voelt zich beter’.

Op de VIP-dag voor Ouders geven ze hierover een lezing 

Hun boek bestel je direct hier 
Aanmelden om op de hoogte te blijven van de VIP-dag doe je hier

We zien natuurlijk graag dat je deze pagina deelt onderaan de video zo ook je eigen tips.